Susamlı Tatlı Tavuk
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Susamlı Tatlı Tavuk Tarifi İçin

Malzemeler

Tavuk etini marine etmek için

Susamlı tatlı tavuk  sosu için

Kızartmak için

Susamlı Tatlı Tavuk

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kabaklı makarna ve yeşil sos ile servis edebileceğiniz susamlı tatlı tavuk 

  1. Tavuk etini marine etmek için tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Tavuk etlerini bu sosun içinde iyice karıştırın. Üzerini kapatıp buzdolabında 15 dakika kadar bekletin. 
  2. Sosu için tüm malzemeyi sos tenceresine alın. Önce yüksek ateşte kaynatın, sonra ateşi kısın. 10 dakika kadar bu şekilde, arada bir karıştırarak kaynatmaya devam edin. Buzdolabında marine ettiğiniz tavuk etlerini çıkartın ve oda sıcaklığında 10 dakika kadar bekletin. 
  3. Yağı kızdırın ve tavuk etlerini kızartın. Fazla yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerine çıkartın. Tavuk etlerini servis tabağına alın, üzerine sosunu dökün. En son yağsız olarak kavrulmuş susam ve çörek otunu ekleyin, taze kişnişleri serpin. Karıştırıp, yanında yeşil soslu kabaklı makarna ile servis yapın.

Çok lezzetli ballı ve susamlı tavuk eti tarifi için tıklayın

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Öğle Yemeği Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu