Saçaklı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Saçaklı Tarifi İçin

Malzemeler

Saçaklı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Lezzet yemek tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri. Tavuğu büyük bir tencerede 1 litre su ve soğanla birlikte haşlayın.
  2. Tuz ekleyin. Yufkaları tezgaha serin ve bıçak yardımıyla incecik şeritler kesin. Fırın tepsisine hepsini karışık yerleştirin.
  3. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında fırında kızarıncaya kadar pişirin. Haşlanmış tavuğu iyice didikleyin.
  4. Kızarmış yufka parçalarını servis tabağına yerleştirin. Üzerine tavuk etini ilave edip suyundan ekleyin. Taze çekilmiş karabiber serpip servis yapın.

Saçaklıyı, pirinç pilavı ile birlikte sunabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Fırın Yemekleri Et Tarifleri Tavuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Teriyaki Soslu Tavuk Kanat
Nar Soslu Tavuk Kanat Tarifi
Tavuk Kavurma
Air fryer'da Fajita
Sarımsaklı Ballı Çıtır Tavuk
Tavuklu Mantarlı Güveç