SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Tavuk Yemekleri
Peynir Dolgulu Tavuk Eti
Peynir Dolgulu Tavuk Eti
Güncelleme tarihi:
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
2 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Peynir Dolgulu Tavuk Eti Tarifi İçin
Malzemeler
1 tavuk göğüs eti
Yarım kırmızı biber
5~6 yaprak ıspanak
40 gr beyaz peynir
1 tatlı kaşığı labne peyniri
1 yemek kaşığı iri dövülmüş ceviz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Peynir Dolgulu Tavuk Eti
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Tavuk etini enine koparmadan keserek cep haline getirin. İç kısmına tuz, karabiber serpiştirin. Beyaz peyniri bir kaseye alıp çatalla ezin.
Kırmızı biberi küçük küp şeklinde doğrayarak peynire ekleyin. Ispanağı küçük doğrayıp labne peyniri ile birlikte beyaz peynire ekleyin.
Ceviz ve 1 yemek kaşığı yağı ilave edip karıştırın ve karışımı etin içine doldurun. Kürdan ile kenarlardan tutturarak kapatın.
Üzerine tuz, karabiber serpiştirin. Zeytinyağını yapışmaz yüzeyli tavada ısıtıp doldurulmuş tavuk etini yüksek ateşte önlü arkalı hafif kızartın.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın kabına aktarıp 190 dereceye ayarlanmış fırında 25-30 dakika pişirin. Salata ile servis yapın.
Tarif Kategorileri
Dolma Tarifleri
Fırın Yemekleri
Tavuk Yemekleri
Peynirli Tarifler
Akşam Yemeği
Benzer Tarifler
Panang curry
Chicken Pinchitos
Tavuk Stroganoff
Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo