SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Tavuk Yemekleri
Mantarlı Tavuklu Volovan
Mantarlı Tavuklu Volovan
Güncelleme tarihi:
20 Ekim 2024
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Mantarlı Tavuklu Volovan Tarifi İçin
Malzemeler
12 milföy hamuru
200 gr tavuk eti (göğüs)
100 gr mantar
4 dal maydanoz
50 gr mayonez
Tuz
Kırmızı pulbiber
1 yumurta sarısı
Mantarlı Tavuklu Volovan
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Lezzet yemek tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri. Bir milföy hamurundan kalıp veya bardak yardımıyla yuvarlak çıkarın.
Diğer iki milföy hamurundan da kalıp yardımı ile iki halka elde edip yuvarlak milföyün üzerine üst üste yerleştirin.
Üzerine yumurtanın sarısını sürüp 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Tavuğu suda haşlayıp küçük doğrayın.
Mantarları küp doğrayıp birkaç dakika tavada soteleyin. Maydanozları ince kıyın.
Tavuk, mantar, mayonez ve tuzu karıştırıp fırından çıkardığınız volavanların ortasına paylaştırın. Üzerine kırmızı pulbiber serpip sıcak servis yapın.
Farklı çeşitleri olarak sunulan
ıspanaklı volovan
veya
kabaklı volovan tarifi
ni de
Tarif Kategorileri
Öğle Yemeği
Fırın Yemekleri
Et Tarifleri
Hamur İşi Tarifleri
Atıştırmalık
Tavuk Yemekleri
Mantarlı Tarifler
Benzer Tarifler
Panang curry
Chicken Pinchitos
Tavuk Stroganoff
Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo