Mantarlı Tavuk Salatası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mantarlı Tavuk Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Sos için:

Mantarlı Tavuk Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavuk göğüs etlerinin bir tarafına bal sürüp tuz ve karabiber serpin. 10 dakika ızgarada kızartın.
  2. Aynı işlemi diğer tarafı için tekrarlayın ve 5 dakika dinlenmeye bırakın. Daha sonra herbirini 6 eşit parçaya bölün. 
  3. Sosu hazırlamak için; taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın. Derin bir kaba alıp portakal suyu, sirke, zeytinyağı, hardal, yoğurt, ve ezilmiş 1 diş sarımsağı ekleyerek karıştırın. 
  4. 2 diş sarımsağı ezin, mantarları dilimleyin. Geniş bir tencerede zeytinyağını kızdırıp sarımsağı pembeleştirin.
  5. Mantarları ekleyip 5-6 dakika kavurun. Tencereyi ateşten alıp hazırladığınız sosu ekleyin. Tuz ve karabiber serpip karıştırın. 
  6. Marul yapraklarını tek tek yıkayıp süzün. Salata tabağına yerleştirin. Mantarlı karışımı ve kızarmış tavuk parçalarını marul yapraklarının üzerine alıp servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Ana öğünlerde sunabileceğiniz pratik tavuk salatası tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Tavuk Yemekleri Salata Tarifleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu