Köfteli Kabak Halkaları
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Köfteli Kabak Halkaları Tarifi İçin

Malzemeler

Köfteli Kabak Halkaları

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanı soyup rendeleyin. Ekmek içini elinizle ufalayın. Kıymayı derin bir kaba alıp soğan, ekmek içi, kırmızı toz biber, karabiber ve tuzu ekleyip yoğurun.
  2. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yassı ve yuvarlak köfteler hazırlayın.
  3. Kabakları temizleyip 2 parmak kalınlığında halka halka doğrayın. Tuzlu kaynar suda hafif yumuşayana kadar haşlayıp süzgece alın. Kabakların içlerini bir kaşık yardımıyla çıkarın.
  4. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Sarımsakları soyup ezin ve domateslerle karıştırın.
  5. 1 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp domatesi ekleyin ve sos kıvamında pişirin. Tuzla tatlandırın. 
  6. Kabakları yağlanmış fırın kabına dizin. İçlerine köfteleri yerleştirip üzerine domates sosunu gezdirin.
  7. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Protein bakımından zengin olan tavuk yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, düşük kalorili fırında patatesli tavuk eti tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Atıştırmalık Sebzeli Köfte Tarifleri Kabaklı Tarifler Tavuk Yemekleri Fırın Yemekleri Köfte Tarifleri

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu