Kestaneli Tavuk Dolması
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yılbaşı sofralarına çok yakışacak bir tarifimiz var. Yılbaşında genellikle hindi tercih edilse de, hindi eti yiyemeyenler için tavukla yapabileceğiniz nefis dolma tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Hem ekonomik, hem de doyurucu olan kestaneli tavuk dolmasını, kalabalık sofralarda da gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Fırında hindi dolması tarifine de göz atabilirsiniz.

Kestaneli Tavuk Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

İç pilavı için:

Üzeri için:

Kestaneli Tavuk Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanları yemeklik doğrayın. Tereyağını eritin. Doğradığınız soğanları renk alana kadar kavurun.
  2. Pirinçleri ilave edin 5-6 dakika kadar kavurun.  Kestane, kuş üzümü, karabiber ve tarçın ekleyin.
  3. 2- 3 dakika daha kavurun. Sıcak suyu ilave edin ve tencerenin kapağını kapatarak 8-9 dakika kadar kısık ateşte demleyin.
  4. Tereyağı, limon suyu ve toz biberi bir kapta karıştırın ve tavuğu hazırladığınız tereyağlı karışım ile yağlayın.
  5. Tavuğun içine hazırladığınız iç pilavı ilave edin. Tavuğun pişerken ayrılmaması için bacaklarını çapraz bir şekilde bağlayın. 180 derecede 45 dakika pişirin.

Tarif Kategorileri

Davet Yemekleri Dolma Tarifleri Yılbaşı Yemekleri Tavuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu