Bir tavada hindi butlarını tuz, karabiber ve ayçiçeği yağında alt üst ederek kızartıp bir kaba yerleştirin. 70 dereceye ayarlanmış fırında sekiz saat pişirin. Hindileri fırından çıkarın ve etlerini didikleyin.
Kestaneleri fırında kızartın ve kabuklarını soyarak elinizle parçalayın.
Ispanakları ayıklayın. Tavuk suyunu kaynatın ve güllaç yapraklarını tavuk suyunda yumuşatarak strech film üzerine açın. Yaprakların üzerine didiklenmiş hindi etlerini düzgün bir şekilde dizin. Ispanak yapraklarını yerleştirin. Kestane parçalarını ıspanakların tam ortasına şerit olacak şekilde dizin ve sardıktan sonra 10 dakika fırında pişirin.
Şarabı kaynatın ve içine tozşekeri ekleyin. Şarap bir süre kaynadıktan sonra içine ayvayı ekleyip pişirmeye devam edin.
Balkabağını ay ve yıldız kalıpla kesin. Brüksellahanalarını ve balkabağını tuzlu suda haşlayın ve tavada tereyağında hafifçe soteleyin.
Fırından çıkardığınız hindiyi dilimleyip servis tabağına yerleştirin. Ayva, brüksellahanası ve balkabağını etrafına yerleştirin. Kayısı pestilini bir miktarda tavuk suyu ile eritip, sos kıvamına getirerek tabağa ilave edin. Servis yapın.