Sevgili Elif Tapan'dan lezzet harikası kayısılı tavuk baget tajin tarifi ile karşınızdayız. Fas mutfağına özgü bir lezzet olan tajin, ismini pişirildiği toprak kaptan almaktadır. Tajin yapımında ilk olarak tuzlu bir irmik pilavı hazırlanır. Ardından tavuk eti bol baharat ve meyveler eşliğinde pişirilir. İsteğe göre tavuk yerine kuzu eti de kullanabilirsiniz. Peki, evde tavuk etli tajin nasıl yapılır? Malzemeleri hazır ettiyseniz, gelin kayısılı tavuk etli tajin tarifi için detaylara geçelim.
Alternatif olarak körili mantarlı tavuk ve dana pikata tarifini de deneyebilirsiniz.
ŞEFİN NOTU
Magrebi mutfağının en önemli lezzetlerinden Tagine (tajin) bir yemeğin ismi değil, bizim güvece benzer bir pişirme kabının adıdır. Tagine yemeği de adını kabından alır.
Tavuk Etli Tajin Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?