Kasede Tavuklu Pay
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sevgili Deniz Orhun'dan tavuk severler için harika bir lezzet ile karşınızdayız. İç harcında soğan, sarımsak, krema ve tavuk göğsü kullanılan tavuklu payın kenarları milföy hamuru ile kaplanır. Genellikle kabalık sofralarda servis edilir. Malzemeleriniz hazırsa, kasede tavuklu pay tarifine geçebiliriz.

İçinde tavuk olsun da ne olursa olsun diyenler için nefis tavuk tantuni ve köri soslu tavuklu makarna tarifini buraya bırakıyoruz.

Kasede Tavuklu Pay Tarifi İçin

Malzemeler

Kasede Tavuklu Pay

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Büyükçe bir tavada ince doğradığınız soğan ve sarımsağı bir yemek kaşığı fındık yağı ekleyerek soteleyin. 
  2. Tavuk göğsünü kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın ve tavaya ekleyerek sotelemeye devam edin. Daha sonra küp doğranmış havuçları ve en son bezelyeleri ekleyin. Piştikten sonra hepsini kenara bir tabağa alın.
  3. Aynı tavaya bir yemek kaşığı fındık yağı ve unu koyarak kavurmaya başlayın.
  4. Un hafif sarı rengini alınca et suyunu ekleyin ve tabağa aldığınız pişmiş malzemelerle karıştırarak tüm baharatları ve kremayı ilave ettikten sonra fırına girebilen kaselere pay edin.
  5. Kaselerin üzerine milföy hamurunu kapatarak yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında milföy hamurları renk alana kadar pişirin. 
  6. Sıcak servis edin. 

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Farklı Hamur İşi Tarifler Tavuk Yemekleri Pratik Hamur İşi Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu