Ispanaklı Tavuk But Sarma
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Dilerseniz, düşük kalorisi ve yoğun lezzeti ile herkesi kendine hayran bırakan klasik tavuk but sarma tarifini de deneyebilirsiniz.

Ispanaklı Tavuk But Sarma Tarifi İçin

Malzemeler

Ispanaklı Tavuk But Sarma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Zeytinyağını tavada ısıtın. Dolmalık fıstık, yemeklik doğradığınız soğan ve ince kıydığınız sarımsağı ekleyip yumuşayıncaya kadar soteleyin.
  2. Yıkayıp iri doğradığınız ıspanakları ekleyip sotelemeye devam edin. Ispanaklar biraz yumuşadıktan sonra tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
  3. Tavuk butlarını tezgaha alın. Üzerine tuz ve karabiber serpin. Hazırladığınız ıspanak harcını butların üzerine paylaştırın.
  4. Rendelenmiş veya dilimlenmiş kaşar peynirini ilave edip butları sarın. Fırın ipiyle bağlayın.
  5. Hazırladığınız butları una bulayıp ısıttığınız yağda her iki taraflarını da 2-3 dakika kızartın.
  6. Fırın kabına yerleştirin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında pişirip, sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tavuk Yemekleri Ispanaklı Tarifler Akşam Yemeği Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu