Ekmekli Tavuk Graten
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ekmekli Tavuk Graten Tarifi İçin

Malzemeler

Beşamel sos için:

Ekmekli Tavuk Graten

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavuk filetoları unlayın. Tel süzgece alıp fazla unlarını silkeleyin. Tavada margarini eritip tavuk filetoları önlü arkalı kızartın.
  2. Tuz ve karabiber serpin. Beyaz şarabı tavukların üzerine gezdirerek döküp ateşten alın. 
  3. Beşamel sosu hazırlamak için; margarini küçük bir tencerede eritin. Unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun.
  4. Sürekli karıştırarak sütü azar azar ekleyin. Koyulaşınca tuz, karabiber ve kaşar peynirini ilave edip iyice karıştırın. Ateşten alıp yumurta sarılarını ekleyin ve hızla çırpın.
  5. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Ekmek dilimlerini yağlanmış fırın tepsisine dizin. Tavuk filetoları tavadan süzerek alın.
  6. Her bir ekmek diliminin üzerine birer tavuk fileto yerleştirin. Hazırladığınız beşamel sosu üzerlerine paylaştırın.
  7. Fırında 20 dakika pişirin. İnce kıyılmış maydanoz serpin ve sıcak olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Fırın Yemekleri Tavuk Yemekleri Farklı Et Yemekleri

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu