Biberiyeli Çıtır Tavuk Kanatları
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Biberiyeli Çıtır Tavuk Kanatları Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Peynir soslu lolorosso

Servis için

Biberiyeli Çıtır Tavuk Kanatları

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ayran, biberiye, limon suyu ve ezdiğiniz sarımsağı geniş bir kapta karıştırın. Tavuk kanat etlerini sosa ilave edin ve hepsinin sosa bulanmasını sağlayın.
  2. Kabın üzerini streç filmle sarın ve buzdolabında iki saat dinlendirin. Un, panko karışımı, kırmızı toz biber ve tuzu yayvan bir kapta harmanlayın.
  3. Dinlenen tavuk kanat etlerini karışıma bulayın. Fazla ununu silkeledikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  4. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Peynir soslu lolorosso için mayonez, limon suyu ve çatalla ezdiğiniz rokfor peynirini bir kasede karıştırın.
  5. Yıkayıp süzdüğünüz lolorosso yapraklarını bir servis tabağına alın. Üzerlerine peynirli sostan ilave edin.
  6. Tavuk kanat etlerini yanında üçgen dilimleyip kızarttığınız lavaş ekmeği ve peynir soslu lolorosso yaprakları ile servis yapın.

Fırında çıtır tavuk tarifine göz atmayı unutmayın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tavuk Yemekleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu