Ballı Ve Susamlı Tavuk Eti
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ballı Ve Susamlı Tavuk Eti Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için

Kuşbaşı tavuk eti için

Servis için

Ballı Ve Susamlı Tavuk Eti

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sosu için, susam yağını bir sos tenceresinde ısıtın. Ezdiğiniz sarımsak, taze zencefil, tavuk suyu, bal, soya sosu ve pirinç sirkesini ilave edip kaynatın.
  2. Mısır ununun üzerine sostan bir miktar ekleyip karıştırın ve kaynayan sosa ilave edin. Sos kıvam alıncaya kadar 3-4 dakika daha pişirip ocaktan alın. 
  3. Tavuk eti için, mısır unu, yumurta beyazları, tuz ve  beyaz biberi bir kasede çırpın. Kuşbaşı tavuk etlerini ilave edin ve iyice karıştırın.
  4. Zeytinyağını bir tavada ısıtın. Tavuk etlerini ilave edip soteleyin. Tavuk etleri yumuşayıp renkleri dönünceye kadar sotelemeye devam edin.
  5. Susamı ilave edip 3-4 dakika daha pişirin. Pişen tavuk etlerini ocaktan alın. 
  6. Tavuk etlerini servis tabağına alıp üzerine ballı sosu ve ince doğranmış frenk soğanlarını ilave edin. Yanında pirinç pilavı ile sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çin Mutfağı Atıştırmalık MasterChef Tarifleri Et Tarifleri Öğle Yemeği Tavuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu