SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Tavuk Yemekleri
Baget-Kanat Güveç
Baget-Kanat Güveç
Güncelleme tarihi:
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
45 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Baget-Kanat Güveç Tarifi İçin
Malzemeler
500 gr tavuk baget
500 gr tavuk kanadı
250 gr arpacık soğan
3~4 domates
3 sivri biber
2 kırmızıbiber
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
Baget-Kanat Güveç
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Domatesleri küp şeklinde doğrayın. Biberleri ince dilimleyin. Derin bir kapta baget ve kanat dışındaki tüm malzemeleri karıştırın.
Güvece bagetlerin ve kanatların yarısını dizin. Üzerine domatesli sos malzemesinin yarısını aktarın.
Kalan bagetleri, kanatları ve soslu karışımın üzerine ilave edin. Kalan sebzeli harcı ekleyip güvecin üzerini yağlı kağıt ile iyice kapatın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45- 50 dakika pişirin. Servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Fırın Yemekleri
Tavuk Yemekleri
Benzer Tarifler
Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu