Patatesli Ve Pastırmalı Tart
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pastırma ve patates ile hazırlanan tart hamurunu, çay saatlerinde servis edebilirsiniz. Ortalama bir saatte hazırlanan nefis patatesli ve pastırmalı tart nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır gelin birlikte görelim.

Patatesli Ve Pastırmalı Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur malzemesi:

Üzeri için:  

Patatesli Ve Pastırmalı Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un, kabartma tozu, margarin, yumurta ve tuzu bir kaseye alıp karıştırın. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Gerekirse 2-3 kaşık su ilave edebilirsiniz. Üzerini nemli bezle örtüp dinlendirin.
  2. Patatesleri yıkayıp haşlayın. Kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Defne yapraklarını bir kaseye ufalayıp tuz ve karabiberle karıştırın.
  3. Soğanları soyup küçük küçük doğrayın. Soğan ve defneli karışımı patateslere ekleyip harmanlayın.
  4. Hamuru 24-25 santim çapındaki yağlanmış tart kalıbının dibine ve kenarlarına elinizle bastırarak döşeyin.
  5. Üzerini çatalla yer yer delip yağlı kağıtla örtün ve 1 avuç kuru fasulye ile doldurun. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp yağlı kağıt ve fasulyeleri alın.
  6. Pastırmanın çemenlerini ayırıp küçük küçük doğrayın. Yumurtaları derin bir kaba kırın. Süt kreması, peynir, pastırma ve hindistancevizi rendesini ekleyip çırpın.
  7. Patatesli karışımı hamurun üzerine yayıp pastırmalı karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip sıcak ya da ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Et Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Yoğurt soslu ekmek köftesi
Sebzeli sosis
Pastırmalı ekmek köftesi
Peynirli ve salamlı köfte
Salamlı patates köftesi
Sihirli köfteler