Pastırmalı Bulgur Pilavı
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
İçeriğinde bol miktarda diyet lifi barındıran bulgur pilavı, en sevilen pilav tarifleri arasında yer alır. Pastırma ve baharatlarla birlikte sunulan pastırmalı bulgur pilavı nasıl yapılır sorusu için tarife başlayabiliriz.
Pastırmalı Bulgur Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Pastırmalı Bulgur Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğan ve domatesi soyup küp küp doğrayın. Pastırmaları ince şeritler halinde kesin.
  2. Tencerede margarini eritip soğanı kavurun. Domatesi ekleyip karıştırın. Bulguru yıkayıp süzün ve tencereye ekleyin.
  3. 1-2 dakika karıştırarak kavurun. Pastırma, sıcak su ve tuzu ilave edip pişirin.
  4. Pilav suyunu çekince karabiber ve nane ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Üzerine kağıt havlu serip 10 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, et kullanmadan hazırlayabileceğiniz sebzeli bulgur pilavı tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Bakliyat Tarifleri Pilav Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Yoğurt soslu ekmek köftesi
Sebzeli sosis
Pastırmalı ekmek köftesi
Peynirli ve salamlı köfte
Salamlı patates köftesi
Sihirli köfteler