Sakatatlar arasında en çok tüketilen besin ciğerdir. Izgara, yahni, şiş ve tava gibi çeşitleriyle sunulur. Arnavut ciğeri ise, yüksek proteinli bir besindir. Dana, kuzu veya karaciğerden hazırlanan Arnavut ciğeri, geleneksel olarak maydanoz ve soğanlar birlikte sunulur. En sevilen sokak lezzetleri arasında yer alan Arnavut ciğeri, baharatlanan etin una bulanıp yağda kızartılmasıyla hazırlanır. Arnavut ciğeri püf noktaları dikkate alınarak hazırlandığında hem yağlı, hem de lokum gibi yumuşacık bir kıvamdadır. Peki, çok beğenilen Arnavut ciğeri nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, nefis arnavut ciğeri tarifi için detaylara geçebiliriz.
1 Porsiyon Arnavut Ciğeri Kaç Kalori?
Alternatif olarak ciğer şiş, Edirne tava ciğeri ve ciğer sote tarifini deneyebilirsiniz.
Patates kızartması için:
Sumaklı soğan için: