Ana yemek olarak sunulan yufkalı şiş köftelerin içinde tavuk, dana ve kuzu eti kullanılır. Dış kısmı için hazır yufka kullanılır. Hazırsanız, nefis yufkalı şiş köfte tarifine başlayabiliriz.
Davetleriniz için bu nefis tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Yufka dışındaki tüm malzemeyi harmanlayıp, mutfak robotundan geçirin. Bir iki dakika yoğurun.
Yufkayı tezgaha yayın. Hazırladığınız kıymanın yarısını rulo haline getirip yufkaya sarın. Diğer yufka ile kalan kıymaya da aynı işlemi uygulayın.
Yarım saat buzdolabında dinlendirin. 3’er cm genişliğinde kesip enlemesine çöp şişlere dizin. Izgara veya kömür ateşinde pişirin.
Kiraz domateslerle doğranmış biberleri de çöp şişe dizip ızgarada pişirin. Köftelerle birlikte sıcak servis yapın.