Antioksidan özelliği ile bilinen vişne, Alzheimer hastalığına karşı vücut direncini arttırır. Kan yapıcı özelliği mevcuttur. Hazırsanız, vişneli köfte nasıl yapılır birlikte görelim.
Vişnelerin yarısının çekirdeklerini çıkarın. Çekirdekli
vişneleri kevgirde ezerek suyunu çıkarın.
Yoğurma kabına kıyma, tuz, karabiber
ve yenibaharı alıp yoğurun.
Kıymadan ufak
parçalar kopararak misket büyüklüğünde yuvarlaklar
hazırlayın. Tencereye suyu alın ve
bir tatlı kaşığı tuz ekleyerek kaynatın.
Köfteleri
kaynayan suya ekleyip bir taşım kaynatın.
Pişen köfteleri bir kaba alın. Zeytinyağını tencerede
ısıtın. Halka doğradığınız soğanları ekleyin.
Soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar soteleyin.
Domates salçasını ilave edip 1-2 dakika
pişirin. Köfteleri ve baharatları ekleyin.
Vişne
suyunu ve limon suyunu ilave edin. Orta ateşte
30 dakika pişirin. Çekirdeksiz vişneleri ekleyin
ve 10 dakika pişirin. Etin suyu koyulaşana
kadar pişirin.
Pideleri baklava dilimi şeklinde
kesin. Servis tabağına birbirlerinin üzerine gelecek
şekilde yerleştirin. Vişneli köfteleri pidelerin
üzerine alın. Maydanozla süsleyip servis
yapın.