Ürgüp Köftesi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Nevşehir'in en gözde tariflerinden biri olan Ürgüp köftesi, dana eti ile hazırlanır. Yapımında irmik, patates ve soğan kullanılmaktadır. Hazırlaması yaklaşık 30 dakika olan bu köfte, ana yemek olarak sunulabilir. Malzemeleriniz hazırsa, Ürgüp köftesi tarifi için detaylara geçebiliriz.

Farklı tarifler denemek için acem köftesi, nefis maç köftesi ve isveç köftesi tarifine de göz atın.

Ürgüp Köftesi Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartmak için:

Ürgüp Köftesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak patateslerin kabuklarını soyun. Patatesleri rendeleyip suyunu çıkartın ve bol yağ ile kızartın.
  2. Kıymayı geniş bir kabın içine alın. Üzerine patates, kuru soğan ve sarımsak rendeleyin.
  3. Ardından yumurta ve irmik ekleyerek yoğurun.
  4. Maydanozları ince ince kıyın. Köfte harcına maydanoz, tuz ve karabiberi ekledikten sonra tekrardan yoğurun.
  5. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve parmak şekli verin.
  6. Bir tabağın içerisine un koyun. Şekil verdiğiniz köfteleri una bulayın ve yağda kızartın.
  7. Ürgüp köfteyi, kibrit patates ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  8. Not: Köfteleri kızarttıktan sonra kağıt havluda bekleterek fazla yağını süzdürün.

1 Porsiyon Ürgüp Köftesi Kaç Kalori?

  1. Ürgüp köftesinin bir porsiyonu, yaklaşık 205 kaloridir.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Kızartma Tarifleri Et Tarifleri Köfte Tarifleri Sebzeli Köfte Tarifleri

Benzer Tarifler

Patatesli içli köfte
Kremalı mantarlı köfte
Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte