Sucuk Köfteli Kabak Rulo
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kabak, yemeklerin içinde en çok kullanılan sebzelerden biridir. Kalp sağlığını korumasıyla bilinen bu besin, kızartma ve ızgara olarak pişirilebilir. Hazırsanız, düşük kalorili sucuk köfteli kabak rulo nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir görelim.

Sucuk Köfteli Kabak Rulo Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Köfte için

Kızartmak için

Sucuk Köfteli Kabak Rulo

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kabakların uç kısımlarını kesip üzerlerini kazıyarak temizleyin. Fırında yumuşayana kadar közleyin yada hafif haşlayıp süzün.
  2. Köfte için sarımsakları soyup ezin. Maydanozu temizleyip kıyın. Ekmekleri ılık suyla ıslatıp elinizle sıkarak ufalayın. Kıymayı çukur bir kaba alın.
  3. Ekmek içi, maydanoz, sarımsak, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun. Yarım limon iriliğinde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak silindir şeklinde köfteler hazırlayın.
  4. Ayçiçeği yağını tavada ısıtıp köfteleri kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün.
  5. Domatesi rendeleyin. Biber ve domates salçalarını iki çorba kaşığı suyla inceltin. Salçaları domatese ekleyip karıştırın.
  6. Kabak dilimlerini tezgahın üzerine yanyana dizin. İçlerine birer köfte yerleştirip rulo şeklinde sarın.
  7. Hazırladığınız ruloları yayvan bir tencereye birleşme yerleri alta gelecek şekilde yerleştirin. Biber salçalı domatesi ilave edin.
  8. Tereyağı ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. 10 dakika pişirip ocaktan alın. Maydanoz dallarıyla süsleyip sıcak servis yapın.

Klasik kabak köftesi tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Atıştırmalık Et Tarifleri Sebzeli Köfte Tarifleri Fırın Yemekleri Köfte Tarifleri

Benzer Tarifler

Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte
Bello mercimekli köfte
Cevapi Köfte