Havuç, bezelye, patates gibi garnitürlerle hazırlanan çiftlik köfte, sulu bir yemektir. Malzemeler isteğe göre zenginleştirilebilir. Hazırsanız, bol sebzeli çiftlik köftesi tarifine başlayabiliriz.
Köfte için, maydanozu temizleyip kıyın. Soğanı soyup rendeleyin. Suyunu süzüp soğanı ve maydanozu çukur bir kaba alın.
Rendelenmiş ekmek içi, galeta unu, kıyma, yumurta ve baharatı ekleyip yoğurun. Köfte hamurundan misket büyüklüğünde parçalar koparın. Yuvarlayıp una bulayın.
Sebzeli karışım için, soğan, kereviz ve patatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Havuçları temizleyip doğrayın.
Kerevizin kararmaması için limonlu suda 5 dakika bekletin. Maydanozu kıyın.
Tencerede tereyağını ısıtıp soğanı kavurun. Domates püresini ilave edip 1-2 dakika daha kavurun.
Sırasıyla havuç, kereviz ve konserve domatesleri ekleyip 2-3 dakika pişirin. Sıcak suyu ilave edip bir taşım kaynatın.
Köfteleri ekleyip yaklaşık 10 dakika pişirin. Patates ve bezelyeleri ilave edip 5 dakika daha pişirin.
Ocaktan indirmeye yakın kıyılmış maydanozu ekleyin. Tuz, kekik ve tane karabiberle tatlandırın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Türk mutfağında özgün bir yere sahip olan klasik anne köftesi tarifine buradan ulaşabilirsiniz.