Sebzeli Çiftlik Köftesi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Havuç, bezelye, patates gibi garnitürlerle hazırlanan çiftlik köfte, sulu bir yemektir. Malzemeler isteğe göre zenginleştirilebilir. Hazırsanız, bol sebzeli çiftlik köftesi tarifine başlayabiliriz.
Sebzeli Çiftlik Köftesi Tarifi İçin

Malzemeler

Köfte için

Sebzeli karışım için

Sebzeli Çiftlik Köftesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Köfte için, maydanozu temizleyip kıyın. Soğanı soyup rendeleyin. Suyunu süzüp soğanı ve maydanozu çukur bir kaba alın.
  2. Rendelenmiş ekmek içi, galeta unu, kıyma, yumurta ve baharatı ekleyip yoğurun. Köfte hamurundan misket büyüklüğünde parçalar koparın. Yuvarlayıp una bulayın.
  3. Sebzeli karışım için, soğan, kereviz ve patatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Havuçları temizleyip doğrayın.
  4. Kerevizin kararmaması için limonlu suda 5 dakika bekletin. Maydanozu kıyın.
  5. Tencerede tereyağını ısıtıp soğanı kavurun. Domates püresini ilave edip 1-2 dakika daha kavurun.
  6. Sırasıyla havuç, kereviz ve konserve domatesleri ekleyip 2-3 dakika pişirin. Sıcak suyu ilave edip bir taşım kaynatın.
  7. Köfteleri ekleyip yaklaşık 10 dakika pişirin. Patates ve bezelyeleri ilave edip 5 dakika daha pişirin.
  8. Ocaktan indirmeye yakın kıyılmış maydanozu ekleyin. Tuz, kekik ve tane karabiberle tatlandırın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Türk mutfağında özgün bir yere sahip olan klasik anne köftesi tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Sulu Yemek Tarifleri Sebze Tarifleri Köfte Tarifleri Et Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte
Bello mercimekli köfte
Cevapi Köfte