Garnitürlerle süslenen sebzeli çiftlik pilavı, zengin besin değerlerine sahiptir. Hazırsanız, ana yemek olarak sunabileceğiniz nefis sebzeli çiftlik köfte tarifine geçebiliriz.
Kıyma, bayat ekmek içi, galeta unu, kıyılmış soğan, yumurta ve baharatları bir kapta karıştırıp yoğurun. Harçtan misket büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve una bulayın. Tereyağını tavada eritin. Küp doğranmış soğanları tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Domates püresi, küp doğranmış havuç, kabak ve domatesleri ekleyerek 3 dakika pişirin. İnce doğranmış maydanoz ve üzerini geçecek kadar su ilave edip bir taşım pişirin. Köfteleri de ekleyerek 10 dakika pişirin. Son olarak küp doğranmış patates ve bezelyeleri ilave edin ve 10 dakika daha pişirin. Ocaktan almaya yakın kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyin. Servis yapın.
Sebzeli çiftlik köfteyi, kuskus pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz.