Sebzeli Çanak Köfte
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 7 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kıyma ve garnitürle hazırlanan çanak köfteler, ismini görünümünden alır. Tabanı köfte ile hazırladıktan sonra üst kısmı sebze ve sos ile doldurulur. Hazırsanız, sofralarınıza renk katacak sebzeli çanak köfte tarifine geçebiliriz.

Sebzeli Çanak Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Sos için

Sebzeli Çanak Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanları soyup rendeleyin. Ekmek içini ılık sütte yumuşatıp elinizle sıkarak süzün ve ufalayın. Kıymayı çukur bir kaba alın.
  2. Soğan, ekmek içi, yumurta, köfte baharı ve tuzu ilave edip yoğurun. Köfte harcından iri portakal büyüklüğünde parçalar koparıp çanak şekli verin.
  3. Köfteleri yağlı kağıtla kaplanmış tepsiye dizip önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında (veya ızgarada) 20 dakika pişirin. Havuç ve patatesleri küp doğrayın.
  4. Tereyağını teflon tavada eritin ve sebzeleri hafife kavurun. 1 tutam tuz ve karabiber ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Sebzeleri çanak köftelerin içine paylaştırın.
  5. Köfteleri fırın tepsisine yerleştirin. Zeytinyağı, krema, sıcak su ve tuzu ayrı bir yerde karıştırıp tepsiye ilave edin. 200 derece fırında 5 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Farklı bir tat arıyorsanız, garnitürlü çanak köfte tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Köfte Tarifleri Fırın Yemekleri Et Tarifleri Sebzeli Köfte Tarifleri

Benzer Tarifler

Patatesli içli köfte
Kremalı mantarlı köfte
Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte