Brüksel lahanaları temizleyin.Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ve 1 tatlı kaşığı kadar sirke ekleyin.Lahanaları bu suda 5 dakika kadar haşlayıp süzün.
Soğanları soyup rendeleyin. Maydanozu temizleyip kıyın. Ekmek içlerini su ile ıslattıktan sonra avucunuzun içinde sıkıp ufalayın.
Kıymayı yoğurma kabına alın. Rendelenmiş soğan,kıyılmış maydanoz,ufalanmış ekmek içi,1 yumurta,tuz ve baharatı ekleyip yoğurun.
Kıymalı harçtan küçük yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlak yassı köfteler elde edin.
Teflon bir tavada mısırözü yağını ısıtıp köfteleri çevirerek kızartın.
Salçalı sos için, domatesi soyup küp şeklinde doğrayın.Biberleri temizleyip halka halka doğrayın. Sarımsakları soyup kıyın. Margarini sos tenceresinde ısıtın.
Salçalar, domates suyu, küp şeklinde kesilmiş domates,biberler, sıcak su ve kıyılmış sarımsakları ekleyip sos kıvamına gelinceYe kadar pişirin. Ocaktan alıp haşlanmış mısırı ilave edin.
Kızarmış köfteleri ve haşlanmış brüksel lahanalarını yuvarlak fırın tepsisine yayın. Üzerine salçalı sosu döküp folyo ile kapatın. Servis yapmadan önce 5 dakika kadar fırında ısıtıp sıcak servis yapın.