Püreli Fırın Köfte
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kalabalık sofralarda ana yemek olarak sunabileceğiniz püreli fırın köfte, yaklaşık 45 dakika da hazırlanır. Tabanı köfte ile hazırlanırken, üst kısmı için patates püresi kullanılır. Malzemeleriniz tamamsa, püreli fırın köfte tarifine başlayabiliriz.

Püreli Fırın Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Köfte için

Püre için

Püreli Fırın Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanın kabuklarını soyup rendeleyin ve kıyma ile karıştırın. Yumurta, galeta unu, kabartma tozu, tuz, karabiber ve kimyon ekleyip yoğurun. Üzerini örterek buzdolabında dinlendirin.
  2. Patatesleri haşlayıp ezin. Tereyağı, süt, tuz ve karabiber ekleyip mikserle çırparak püre haline getirin. Krema sıkma torbasına doldurun.
  3. Fırın tepsisini yağlayıp kıymayı bastırarak yayın ve 190 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika pişirin.
  4. Fırından çıkartıp püreyi üzerine sıkın ve tekrar fırına alarak üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyerek sıcak servis yapın.

Domates sosu ile hazırlanan fırın köfte tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Et Tarifleri Fırın Yemekleri Köfte Tarifleri

Benzer Tarifler

Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte
Bello mercimekli köfte
Cevapi Köfte