Protein değeri yüksek olan pastırma, köfte yapımında da kullanılır. Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan bu besin, demir ve çinko bakımından da zengindir. Malzemeleriniz hazırsa, pastırmalı köfte nasıl yapılır birlikte görelim.
Püre,pastırma dilimleri, kıyılmış maydanoz, rendelenmiş kaşar peyniri, bir yumurta, bir yumurtanın sarısı, tuz ve kara biberi ekleyip yoğurun. Köfte harcının üzerini folyo ile kapatıp buz dolabında bir saat dinlendirin.
Ekmek dilimlerini ızgarada kızartın. Mutfak robotuna alıp un haline gelinceye kadar ezin. Soğanı soyup rendeleyin.
Ufalanmış ekmek ile harmanlayıp düz bir tabağa aktarın. Kalan bir yumurta ve yumurta akını ayrı bir kasede çırpın.
Köfte harcını buz dolabından çıkarın. Cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlayın.
Önce çırpılmış yumurtaya sonra da ekmekli karışıma bulayın. Kızgın yağda köfteleri kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Dilerseniz safranlı pilav ile birlikte servis yapın.