Pastırmalı Köfte
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Protein değeri yüksek olan pastırma, köfte yapımında da kullanılır. Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan bu besin, demir ve çinko bakımından da zengindir. Malzemeleriniz hazırsa, pastırmalı köfte nasıl yapılır birlikte görelim.

Pastırmalı Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartmak için

Pastırmalı Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pastırmaları kıyın. Haşlanmış patatesi ezerek püre haline getirin. Maydanozu kıyın. Kıymayı yoğurma kabına alın.
  2. Püre,pastırma dilimleri, kıyılmış maydanoz, rendelenmiş kaşar peyniri, bir yumurta, bir yumurtanın sarısı, tuz ve kara biberi ekleyip yoğurun. Köfte harcının üzerini folyo ile kapatıp buz dolabında bir saat dinlendirin.
  3. Ekmek dilimlerini ızgarada kızartın. Mutfak robotuna alıp un haline gelinceye kadar ezin. Soğanı soyup rendeleyin.
  4. Ufalanmış ekmek ile harmanlayıp düz bir tabağa aktarın. Kalan bir yumurta ve yumurta akını ayrı bir kasede çırpın.
  5. Köfte harcını buz dolabından çıkarın. Cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlayın.
  6. Önce çırpılmış yumurtaya sonra da ekmekli karışıma bulayın. Kızgın yağda köfteleri kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Dilerseniz safranlı pilav ile birlikte servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kızartma Tarifleri Köfte Tarifleri Et Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte
Bello mercimekli köfte
Cevapi Köfte