Bulguru derin bir kabın içine alıp, üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Bulgurun üzerini kapatın. Yumuşadıktan sonra ortasını açıp yumurta, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Yaklaşık 1 saat kadar dinlendirdikten sonra elinizi ıslatarak misket köfteler hazırlayın. Tepsiye un serpip köfteleri ekleyin. Hafifçe sallayarak unun köftelere bulaşmasını sağlayın. Tencereye yeteri kadar su koyup kaynatın. Hazırladığınız köfteleri kevgire alıp fazla ununu silkeleyin. Suya ekleyip pişirin. Sos için tencereye zeytinyağını ve ince kıydığınız sarımsakları alıp hafif kavurun. Üzerine salçaları ekleyip pişirmeye devam edin. Nar ekşisi, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Ocaktan almaya yakın maydanozu ve naneyi ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp pişen köftelerin üzerine sosu gezdirin. Karıştırıp sıcak olarak servis yapın.