Malhıtalı Köfte
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Malhıta, Gaziantep ve çevresinde 'kırmızı mercimek' anlamına gelir. Klasik mercimek köftesi ile benzer şekilde hazırlanan bu yemek, özellikle gün sofralarında servis edilir. Hazırsanız, Antep usulü malhıtalı köfte tarifine başlayabiliriz.

Pratik mercimek köftesi tarifine de göz atın.

Malhıtalı Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Malhıtalı Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mercimeği tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Üzerinde biriken köpüğü bir kaşıkla alın. Mercimek yumuşadıktan sonra tuzunu ekleyip tencereyi ocaktan alın.
  2. Köftelik bulguru ve salçaları ekleyip karıştırın. Karışımı ılınana kadar bekletin. Soğanların kabuğunu soyup kıyın. Tereyağını ve zeytinyağını tavaya alıp ısıtın.
  3. Soğanı ekleyip şeffaflaşana kadar kısık ateşte kavurun. Tavayı ocaktan alın. Soğan hafifçe ılındığında 2 yemek kaşığı kırmızı pul biberi ekleyin.
  4. Soğanı kırmızı mercimekli harca ekleyin. Karıştırıp yoğurun. Taze soğan, taze sarımsak, maydanozu temizleyip kıyın. Tarhunla birlikte harca ilave edin.
  5. Tekrar yoğurun. Elinizi suyla ıslatıp harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Hafifçe sıkarak şekillendirin. Servis tabağına dizip üzerine kırmızı pul biber serpip servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Bakliyat Tarifleri Köfte Tarifleri Akşam Yemeği Sebzeli Köfte Tarifleri Atıştırmalık

Benzer Tarifler

Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte
Bello mercimekli köfte
Cevapi Köfte