Adana mutfağının özel yemekleri arasında yer alan sini köfte, kızartma ve fırınlama olarak ikiye ayrılır. Ana malzemeleri orta yağlı kıyma ve bulgurdur. Hazırsanız, kolay sini köfte nasıl yapılır sorusu için tarife geçebiliriz.
Kıymayı derin bir karıştırma kabına alın. Rendelediğiniz soğan, yumurta, zeytinyağı, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın.
Bulguru ayrı bir karıştırma kabına alın. Üzerine sıcak su ilave edip karıştırın. 5-10 dakika şişmesi için bekletin.
Şişen bulguru kıymanın üzerine ekleyin. En son ceviz içini ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşene kadar yoğurun.
Hazırladığınız harcı buzdolabına alıp 15-20 dakika dinlendirin.
Dinlenen köfte harcını yağlanmış 20 cm çapında yuvarlak bir fırın kabına bastırarak yerleştirin.
Bıçakla dilimler keserek üzerini zeytinyağı ile yağlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Üzerine kırmızı pul biber serpip ılık servis yapın.