Kıyma, ufalanmış ekmek içi, rendelenmiş soğan, 2 yumurta, kimyon, zeytinyağı, tuz ve karabiberi bir kaba alıp iyice yoğurun. Köfte harcını yuvarlak yassı köfteler şekline getirin. Tavaya çok az zeytinyağı ekleyip ısıtın. Köfteleri önlü arkalı kızartın. Sıcak olarak servis yapın. Sos için zeytinyağını sos tenceresinde ısıtıp ince kıyılmış sarımsakları ve Arnavut biberini ekleyin. 1 dakika pişirin. Rendelenmiş limon kabukları, ince doğranmış domatesler ve suyla çırpılmış domates püresini ilave edin. Şekeri de ekleyip karıştırın ve 12 dakika pişirin. Sirke ve mercanköşkleri ilave edip 5 dakika daha ocakta tutun. Karabiberle tatlandırın. Ocaktan alıp köftelerle birlikte servis yapın.