Malzemeler
Kızartmak için
Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in köfte tarifleri listesinden iyi bir seçim.
Bayat ekmeği suda yumuşatıp elinizde ufalayarak sıkın. Soğanları soyup rendeleyin. Kıymayı çukur bir kaba alın. Ekmek içi, soğan, kimyon, yenibahar, kaşarpeyniri ve tuzu ilave edip yoğurun. Hazırladığınız köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.
Galeta unu, susam ve fındığı bir kapta karıştırın. Yumurtaları başka bir kapta çırpın. Köfteleri önce una sonra çırpılmış yumurtaya ve galeta unlu karışıma bulayın. Yağı tavada kızdırıp köfteleri çevirerek kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Servis yapın.