Haşlama Etsiz Ve Pancarlı İçli Köfte
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Malzemeleriniz hazırsa, zengin besin değerleriyle sunulan; et yerine sebze ve baharatlarla birlikte hazırlanan haşlama etsiz ve pancarlı içli köfte tarifine başlayabiliriz. Klasik içli köfte tarifine de göz atın.

Haşlama Etsiz Ve Pancarlı İçli Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

İçi için:

Haşlama Etsiz Ve Pancarlı İçli Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İç harcı için önce soğanı kavurun. İçine fıstığı atıp kavurmaya devam edin. Mercimek ve kinoayı ekleyip, baharatları serpin, karıştırıp ocaktan alın.
  2. İrmik ve ince bulguru tuzla karıştırın, 1 su bardağı ılık su ekleyip karıştırın. Şimdi yavaşça 2’inci bardağı karıştırarak ekleyin.
  3. Bu şekilde 1-2 dakika bekletin ve içine diğer malzemeleri koyup yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç içinde yuvarlayın ve üzerini nemli bezle örtüp kenara alın.
  4. Şimdi her bir topu avuç içine alın, suya batırdığınız baş parmağınızla çukur açın ve avuç içinde hamuru çevirerek ve diğer elinizle de içini incelterek keseler hazırlayın.
  5. İçlerine 1’er tatlı kaşığı harç malzemesinden koyup bohça gibi kapatın. Altını sabitleyin ve kapaklı bir kaba sıralayın.
  6. Köftelerin üzerini hiçbir an açık bırakmayın, kurur. Tamamını bitirince kapağını kapatın ve buzdolabına alın. Bu şekilde 2 gün durabilir.
  7. Servis zamanı kaynar suya atın, 3 dakika sonra süzgeçle tabaklara alın. Üzerine tereyağında köpürmüş azıcık biber salçası sosu yapın ve bol mikro yeşille servis yapın.

Tarif Kategorileri

Vejetaryen Yemekleri Diyet Yemekleri Sebze Tarifleri Öğle Yemeği Sebzeli Köfte Tarifleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte
Bello mercimekli köfte
Cevapi Köfte