Malzemeler
Baharatlı sos için
Soğanı soyup rendeleyin ve süzgece alıp suyunu hafifçe süzün. Kuzu kıyma, soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun. Malzemeyi dört eşit parçaya ayırıp yuvarlak, yassı büyük köfteler hazırlayın. Baharatlı sos için, sarımsağın kabuğunu soyup havanda ezin. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip incecik kıyın. Domateslerin kabuğunu soyup küçük küpler şeklinde doğrayın. Riviera zeytinyağını tavada ısıtın. Sarımsak ve biberleri ekleyip kısık ateşte kavurun. Domatesleri ekleyip 3-4 dakika kavurma işlemine devam edin. Çekirdekleri temizlenmiş ve kıyılmış arnavut biberini ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın. Köfteleri ızgarada pişirin. Ekmeklerin alt parçalarının üzerine birer marul yaprağı yerleştirin. Köfte, sos ve ekmek sıralamasıylatarifi tamamlayın. Bekletmeden servis yapın.