Haşlanmış yarma buğdayı yarım su bardağı sıcak su ve tuzla birlikte bir kapta yoğurun. Yumuşak bir harç yoğurup fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Tereyağını tencerede eritip ince kıyılmış soğanları kavurun. Domatesleri rendeleyip biber salçasıyla karıştırın ve soğanlara ekleyin. 2-3 dakika pişirip et suyunu ilave edin. Et suyu kaynayınca köfteleri aktarıp yaklaşık 40 dakika pişirin. Patlıcanları alaca soyup uzunlamasına dörde bölün. 3 cm uzunluğunda kesip, tuzlu su dolu bir kapta bekletin. Biberleri de 3 cm uzunluğunda doğrayın. Ayçiçeği yağını ısıtın. Patlıcanları hafif kızartıp bir kaba alın. Daha sonra biberleri de aynı yağda kızartın. Kızarmış biber, tuz ve patlıcanları kaynamakta olan köfteli suya aktarın. 10 dakika sonra ocaktan alın. Sos için domatesleri çok ufak doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp ince doğranmış sarımsakları kavurun. Domatesleri aktarın ve ezilinceye kadar iyice pişirin. Ocaktan alıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Köftelerin yanında servis yapın.