Dilim Dolma
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Dilim Dolma Tarifi İçin

Malzemeler

Dilim Dolma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanı küçük küçük doğrayın. Kıymayı geniş bir kaba alıp soğan, kırmızı tozbiber, bulgur ve tuzu ekleyin.
  2. Ara sıra su serperek yoğurun. Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayarak yassılaştırın.
  3. Patlıcanları alacalı soyun. Tuzlu suda bekletip kağıt havlu ile kurulayın. Patlıcanları 1 cm kalın çubuklar şeklinde doğrayın.
  4. Domatesleri soyun. Biber ve domatesleri küp şeklinde doğrayın.
  5. Tencerede margarini eritip salçayı kavurun.  Patlıcan, domates ve biberleri ilave edip üzerine köfteleri yerleştirin. Sıcak suyu ekleyip kısık ateşte pişirin.
  6. Sumağı sıcak suda 15 dakika bekletin. Süzgeçten geçirerek suyunu tenceredeki yemeğin üzerine gezdirin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

    Pratik yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.

Tarif Kategorileri

Doğu Anadolu Yemekleri Köfte Tarifleri Dolma Tarifleri Sarma ve Dolma Tarifleri Sulu Yemek Tarifleri Yöresel Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte
Bello mercimekli köfte
Cevapi Köfte