- Kıymanın üzerine suyu ekleyerek bir sos tenceresinde suyunu çekinceye kadar soteleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Soğuyan kıymayı ekmek içi, çırpılmış yumurta, ceviz, dolmalık fıstık, karabiber ve tuz ekleyerek yoğurun. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın.
- Elinizle bastırarak hafif yassılaştırın. Unu geniş bir kaba alın ve yuvarladığınız köfteleri unlayın.
- Köfteler bittikten sonra, süzgece alarak fazla unlarını silkeleyin. Zeytinyağını ısıtın. Köfteleri pembeleşinceye kadar kızartın.
- Sosu hazırlamak için, soğanı küp şeklinde doğrayıp 2 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
- Bezelye ile kavrulmuş soğanı mutfak robotunda çekerek püre haline getirin. Sarımsakları rendeleyip 2 yemek kaşığı zeytinyağında soteleyin.
- Bezelye püresini ve kremayı ekleyip karıştırın. Tuz, karabiber ve muskat rendesini ekleyin. Köftenizi bezelyeli sosla birlikte servis yapın.
Daha fazlası için köfte tarifleri sayfamıza veya iştah açan köftelere göz atabilirsiniz.