Soğanı soyup rendeleyin. Kıymaya, soğan, yumurta, irmik, kimyon, karabiber, 2 kaşık su ve tuzu ekleyip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.
Lahanaların dış yapraklarını ayıklayıp bol suda yıkayın. 3 bardak suyu tencereye alıp kaynatın. Lahana ve köfteleri tencereye ilave edip pişirin. Köfte ve lahanaları süzüp fırın kabına alın. Bir tavada sıvıyağ ile salçayı kavurun. Haşlama suyundan 1 bardak kadar ilave ederek karıştırın. Hazırladığınız sosu lahana ve köftelerin üzerine gezdirin. Dil peynirini rendeleyip üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Dilerseniz, sadeliği ile her zevke hitap eden klasik top köfte tarifini deneyebilirsiniz.