Brüksel Lahanalı Köfte
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ana vatanı Avrupa olan Brüksel lahanası, yüksek oranda demir ve potasyum içerir. Tansiyonun dengeli kalmasını sağlar. Kemikr erimesi riskini düşürür ve bazı kanser türlerine karşı vücudu korur. Malzemeleriniz hazırsa, brüksel lahanalı köfte tarifine geçebiliriz.

Brüksel Lahanalı Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Brüksel Lahanalı Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Brüksel lahanası satın alırken, en yeşil ve sert yapraklılarını tercih edin. Brüksel lahanasının dış kabuklarını soyup kaynayan suda 2 dakika pişirin.
  2. Suyunu süzüp kuruladıktan sonra 20 dakika derin dondurucuda bekletin.
  3. Bir kasede kıyma, pirinç, rendelenmiş soğan, yumurta, rendelenmiş sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun.
  4. Brüksel lahanalarını derin dondurucudan çıkartın. Kıymadan parçalar kopartıp lahananın etrafını saracak şekilde kapatın ve yağlanmış bir fırın kabına dizin.
  5. Bir kasede salçaları, zeytinyağını, suyu ve kekiği karıştırıp köftelerin üzerine gezdirin.
  6. Üzerini alüminyum folyo ile kapatarak 190 dereceye ayarlamış fırında yaklaşık 1 saat ya da köfteler tamamen pişinceye kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

 Düşük kalorili patlıcan köftesi tarifine de mutlaka göz atın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Et Tarifleri Sebzeli Köfte Tarifleri Köfte Tarifleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte
Bello mercimekli köfte
Cevapi Köfte