Bozbaş Köftesi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bozbaşaş köfte, oldukça lezzetli, besleyici ve doyurucu bir yemektir. Azerbaycan mutfağına ait olan bu yemek, sulu bir şekilde yenir. Azerbaycan mutfağında 'Daş köfte' ismiyle de bilinir. Ülkemizde ise en çok Iğdar ve Kars şehirlerinde tüketilir. Yapımında hem kıyma, hem de biftek kullanılır. Ayrıca bezelye ve pirinç ile zenginleştirilir. Daş köftesi için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için lobya çorbası, badambura ve narnumru tariflerine göz atabilirsiniz. 

Bozbaş Köftesi Tarifi İçin

Malzemeler

Bozbaş Köftesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Biftek, Azerbeycana özel yassı bir taşla, kıyılıncaya kadar dövülerek 2 saat ara vermeden dövülür. 
  2. Kıyıldığında, ıslatılmış bezelye, kıyma ve soğanı ekleyin ve birlikte çırpın. 
  3. Yuvarlak pirinç, tuz, karabiber, yumurta ve biraz ılık su ekleyin ve elinizle iyice karıştırın. 
  4. Kıymayı bir avuç büyüklüğünde parçalara ayırın.
  5. Tuzlu su kaynatın ve hazırladığınız köfteleri kaynar su da pişirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun. 
  Püf Noktası
  • Bölgelere ya da damak tadına göre patates ekleyerek pişirebilir ve bu şekilde servis edebilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

Doğu Anadolu Yemekleri Sulu Yemek Tarifleri MasterChef Tarifleri Köfte Tarifleri

Benzer Tarifler

Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte
Bello mercimekli köfte
Cevapi Köfte