Bezelye Püreli Kadınbudu Köfte
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Bezelye Püreli Kadınbudu Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Bezelye püresi için

Bezelye Püreli Kadınbudu Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlandıktan sonra suyunu süzüp kenara alın. Orta ateşteki bir tavaya zeytinyağını ekleyin.
  2. Soğanları ve kıymanın yarısını birlikte soteleyin. Ocaktan alıp soğumasını bekleyin. Sotelenmiş kıymayı ve kalan kıymayı ayrı bir kaba alın.
  3. İçine pirinci, 1 yumurtayı, maydanozu, kekiği, kimyonu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Yoğurduktan sonra istediğiniz şekil ve boyda köfteler hazırlayın.
  4. Ufak bir kasede kalan iki yumurtayı çatalla hafifçe çırpın. Bir başka kaseye de unu alın. Ayçiçek yağını tavada kızdırın.
  5. Köfteleri önce una sonra yumurtaya bulayıp fazlasını silkeleyin ve kızgın yağda kızartın. Kızaran köfteleri fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alın.
  6. Bezelye püresi için bezelyeleri haşlayın. Tavada zeytinyağını ısıtıp soğanları ekleyin ve yumuşayıncaya kadar soteleyin.
  7. Bezelyeleri de ekleyip 2 dakika daha orta ateşte çevirin. Kremayı ekleyin ve koyulaşıncaya kadar orta ateşte birkaç dakika daha pişirin.
  8. Tavadaki miktarın üçte birini mutfak robotuna aktarın. Tuzunu ayarlayın ve birkaç kere çevirerek püre kıvamına getirin.
  9. İnce bir süzgeç ya da elekten geçirip pürüzsüz olmasını sağlayın. Kalan bezelyeleri pişirip hafifçe ezerek püreye ekleyin. Naneyle tatlandırın.
  10. Kadınbudu köftelerini yanında bezelye püresiyle birlikte servis yapın. Afiyet olsun.

Türk mutfağında ve Balkan ülkelerinde sık sık tüketilen klasik kadınbudu köfte tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Kızartma Tarifleri Et Tarifleri Köfte Tarifleri Sebzeli Köfte Tarifleri

Benzer Tarifler

Patatesli içli köfte
Kremalı mantarlı köfte
Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte