Kıymayı bir yoğurma kabına alarak tuzla birlikte 15 dakika yoğurun. Yarım saat dinlendirin. Rendelediğiniz soğan, biber salçası, karabiber ve kırmızı toz biberi de ilave edip 15 dakika daha yoğurarak 1 saat dinlendirin. Dinlenen kıymadan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın. Hafif şişkin hamburger köftesi şekli verin. Ayçiçek yağını kızdırın. Köfteleri kızgın yağda kızartıp kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
Yoğurtlu sos için
150 g süzme yoğurt
100 g labne peyniri
3 yemek kaşığı taneli hardal
1 diş sarımsak
Kişniş
Kimyon
Tuz
Yoğurt sosu için sarımsağın kabuğunu soyup ezin. Süzme yoğurt, labne peyniri, taneli hardal, toz kişniş, kimyon ve tuzu bir kasede karıştırın. Köfteleri yanında yoğurt sosla birlikte sıcak servis yapın.