Ayvalı Fırın Köfte
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ayvalı Fırın Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Ayvalı Fırın Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ayvaları soyun, kabuklarını temizleyin. Yarım parmak kalınlığında ve yarım ay şeklinde dilimleyin. Tereyağının yarısını eritin ve ayvaların her iki tarafını kızartın. Kızarttığınız ayva dilimlerinin yarısını ısıya dayanıklı tepsinin içini tamamen kapatacak şekilde dizin.
  2. Kıymaya ince rendelenip suyu sıkılmış soğanı, tuzu, karabiberi ve kimyonu ekleyip iyice yoğurun. En son kıyılmış otları ilave edip tekrar yoğurun. Köfte hamurundan küçük parçalar koparın, avucunuzun içinde yuvarlayıp yassılaştırın.
  3. Ayva dilimlerinin üzerine hazırladığınız köfteleri dizin. Kalan ayva dilimlerini de üzerine paylaştırın. Üzerine kalınca dilimlenmiş domatesleri dizin ve kalan tereyağını eritip dökün. 170 dereceye ayarlı fırında, 30-35 dakika pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın. Afiyet olsun. 

Ayva yerine sade fırın köfte tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Patatesli içli köfte
Kremalı mantarlı köfte
Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte