Arap Köftesi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Et ve bulgur ile hazırlanan Arap köftesi, ülkemizde en çok Hatay ve çevresinde tüketilir. Genellikle cacık ile birlikte servis edilir. Hazırsanız, nefis Arap köftesi nasıl yapılır sorusu için tarife geçebiliriz.

Arap Köftesi Tarifi İçin

Malzemeler

Arap Köftesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Soğanın kabuğunu soyup kıyın. Sarımsağı havanda ezin. Taze soğan ve maydanozu kıyın. Domatesi rendeleyip sarımsağı 1/3’ü ile birlikte tencereye alın. 5-6 dakika kavurup suyunu çektirin. Et, bulgur, soğan, tuz, karabiber, kırmızıbiber ve sarımsağın 2/3’ünü bir kapta yoğurun. İrmik, yumurta ve unu ekleyip yoğurmaya devam edin. Arada bir su ilave ederek yoğurun. Doğranmış yeşillikleri ekleyin. Erik büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Süzgece dizip buharda 25 dakika pişirin. Zeytinyağını tavada ısıtın. Haşlanmış köfteleri tavaya ekleyip kızartın. Sarımsaklı domates sosuyla harmanlayıp servis yapın.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Yöresel Tarifler Köfte Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Patatesli içli köfte
Kremalı mantarlı köfte
Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte