Adıyaman Köfte
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Meşhur Adıyaman köftesi, patlıcanların köfte harcı ile sarılmasıyla hazırlanır. Farklı görünümü ve lezzeti ile Güneydoğu Anadolu'nun yöresel yemekleri arasındadır. Hazırsanız, Adıyaman köftesi tarifine geçebiliriz.
Adıyaman Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için

Adıyaman Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanları közleyin. Soyarken tepe kısımlarını bırakın. Soğanı çok ince doğrayın.
  2. Kıymayı bir yoğurma kabına alın, üzerine soğanı, maydanozu, pul biberi ve karabiberi ekleyin. İyice yoğurun.
  3. Hazırladığınız köfte harcını 4 parçaya ayırın. Bir parçasını alıp streç filmin üzerine aktarın ve elinizle bastırarak inceltin.
  4. Ortasına bütün olarak 1 adet patlıcanı yerleştirin, patlıcanı köfte hamurunun içine hapsedin.
  5. Hazırladığınız patlıcanlı köftelerin her tarafına fırça yardımı ile zeytinyağı sürün ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzerleri kızarana kadar pişiririn.
  7. Sosunu hazırlamak için biberi ince kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtıp biberi kavurun.
  8. Üzerine rendelenmiş domatesleri ve tuzu ekleyip karıştırın. Havanda ezilmiş sarımsakları ilave edin. Sos suyunu çekene kadar pişirip ocaktan alın.
  9. Patlıcanlı köfteyi servis tabağına alın ve üzerine hazırladığınız sostan dökün. Taze nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.

Trakya ve Balkan ülkelerinde sık sık tüketilen kadınbudu köfteyi de mutlaka deneyin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Köfte Tarifleri Et Tarifleri Yöresel Tarifler Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Patatesli içli köfte
Kremalı mantarlı köfte
Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte