Abdigör Köfte
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Abdigör köfte, Ağrı mutfağından bir lezzettir. Kıyma ile değil, bonfilenin dövülmesi ile yapılan bu köfte yöre halkı tarafından çok sevilir. Köftenin haşlama suyunda pilav da pişirilir. Birkaç malzeme ile hazırlanan abdigör köfte için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda.

Alternatif lezzetler için tire köfte, mirik köfte ve sivas köftesi tariflerine de göz atabilirsiniz. 

Abdigör Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Abdigör Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bonfile et küçük parçalar halinde doğranır. Ardından tomak yardımı ile dövülerek kıyma kıvamına getirilir.
  2. İçerisine tuz ve karabiber eklenir. 
  3. Soğan ince yemeklik doğranır. 
  4. Karışıma eklenerek yoğurulur büyük köfteler haline getirilir. 
  5. Tuzlu haşlama suyu hazırlanır içerisine köfteler eklenerek pişirilir. 
  6. Pişen köfteler su içerisinden alınır ve tereyağı eklenir. 
  7. Yıkanan pirinç eklenerek pişmeye bırakılır. 
  8. Üzerine köfte koyularak servis edilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Yöresel Tarifler Farklı Et Yemekleri Köfte Tarifleri

Benzer Tarifler

Patatesli içli köfte
Kremalı mantarlı köfte
Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte