SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Kırmızı Et Yemekleri
Yufkalı Hindi Kebabı
Yufkalı Hindi Kebabı
Güncelleme tarihi:
29 Kasım 2022
Hazırlanma Süresi :
50 dakika
Pişirme Süresi :
50 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Yufkalı Hindi Kebabı Tarifi İçin
Malzemeler
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
500 g hindi göğüs eti
1 çarliston biber
1 çay bardağı mısır
1 çay bardağı bezelye
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
2 yufka
1 yumurtanın sarısı
Susam
Çörek otu
Yufkalı Hindi Kebabı
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Zeytinyağını bir tavaya alıp ısıtın. İnce doğradığınız soğan, biber ve hindi etlerini tavaya alıp kavurun.
Bezelye, mısır, tuz ve baharatları ekleyip, 4-5 dakika soteleyin. Ocaktan alın.
Yufkaların aralarına yoğurt sürüp üst üste dizin ve dörde bölün. Orta boy bir kaseye, kenarlarından sarkacak şekilde bir yaprak yufka yerleştirin.
İçine harçtan koyup, dışarıda kalan kısımları üstüne örtüp ters çevirin. Tüm yufkaları aynı şekilde hazırlayın.
Yufkaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Et Tarifleri
Öğle Yemeği
Video Tarifler
Kebap Tarifleri
Kırmızı Et Yemekleri
Yemek Tarifleri
Diğer Tarifler
Hindi Yemekleri
Benzer Tarifler
Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner
Beş kardeş yahnisi
Steak Diane
Çayır Kebabı