Tandır Kebabı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tandır kebabı sakız ağacı odunu ile yakılan tandır fırınında, kuzu etinin herhangi bir işlemden geçirilmeden geleneksel yöntemle pişirilmesi ve pide ile servis edilmesi ile yapılan bir yemektir. Yozgat ile özdeşleşen tandır kebabının yapımında, kuzu kol kullanılır. Evlerde de fırında aynı işlemleri uygulayarak rahatlıkla pişirebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, tandır kebabı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Şehzade kebabı tarifine göz atmayı unutmayın.

1 Porsiyon Tandır Kebabı Kaç Kalori?

1 porsiyon kuzu tandır kebabı 263 kaloridir.

Tandır Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Tandır Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle bir kapta zeytinyağını baharatlarla karıştırın.
  2. Zeytinyağı karışımını ete güzelce bulayın ve 1 saat dinlendirin.
  3. Kuzu kolu sarmak için yağlı kağıtları ıslatıp buruşturup suyunu sıkın ve 3 kat olacak şekilde kuzu kolunu sıkıca sarın.
  4. Tamamen yüzeyini saracak genişlikte aliminyum folyo ile sarın.
  5. Kuzu kolunu tamamen sardıktan sonra fırın telinin üzerine yerleştirin ve bir kasenin içerisine sıcak su ilave ederek fırının tabanına koyun.
  6. 220 derecede 2.5 saat pişirin, sürenin sonunda fırını 120 dereceye düşürerek 1 saat daha kontrollü bir şekilde pişirin.
  7. Pişen kuzu kolunu fırından çıkarın, üzerindeki alüminyum folyo ve yağlı kağıtları çıkartın.
  8. Maşa yardımıyla kuzu kolunu parçalara ayırın ve servis tabağına alın.
  9. Fırında pişen tandır servise hazır. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  Püf Noktası
  • Kuzu tandır yapmanın en önemli noktası düşük sıcaklıkta uzun süre pişmesidir.
  • Fırının içerisine koyduğumuz bir kase su buharlaşan su ile daha iyi pişmesine yardımcı olacaktır, su bittiğinde tekrar ilave edebilirsiniz.
  • Kuzu tandırı düdüklü de kısa süre içerisinde yapabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Ana Yemek Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Harbiye kebabı
Ciğer şarmula
Güveç kapama
Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner