Şeftali Kebabı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kıbrıs'ın sevilen lezzetlerinden birini sizlerle paylaşmak isteriz. Şeftali kebabı Kıbrıs'a ait bir kebaptır. Koyun veya keçinin gömlek yağından yapılır. Gömlek yağının içerisine kıymalı harç koyularak pişirilir. Şişte veya ızgarada pişirilmesi önerilir. Malzemeler hazırsa, Ayfer Yavi'den Kıbrıs usulü şeftali kebabı tarifine geçebiliriz.

Şeftali Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Şeftali Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kıymaya ince doğranmış soğan, karabiber ve tuzu ekleyerek iyice yoğurun. 
  2. Kıyılmış maydanozu ekleyerek yoğurmayı tamamlayın ve elinizle uzunlamasına şekillendirin. 
  3. Köfteleri kare kesilmiş terp içine koyup yaprak sarma gibi sarın. 
  4. Şişlere geçirip mangalda ya da tepsiye dizip 200 derece fırında 30 dakika pişirin.
  Servis Önerisi

Yanında salata ya da pilavla servis edebilirsiniz. 

  Püf Noktası
  • Eğer şişte ya da ızgara da pişirmek istemezseniz ocakta tencerede ya da fırında pişirebilirsiniz. 
  • Kıymayı kuzu ve dana karışık kullanabilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Et Tarifleri Kebap Tarifleri MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Ciğer şarmula
Güveç kapama
Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner
Beş kardeş yahnisi